top of page
Piton Olivier Parket

50 jaar ervaring in het plaatsen, leveren en onderhoud van parket.

AFWERKING

Voor de afwerking van parket zijn er diverse mogelijkheden. Het is belangrijk om daar de juiste keuze in te maken. De afwerking gaat niet alleen het uitzicht en de “feeling” van de vloer voor een stuk bepalen. Het is ook belangrijk dat u de vloer goed gaat beschermen.

 

Met een olie, vernis of boenwas geeft u uw parket de beste bescherming. Alle producten uit ons aanbod hebben hun eigen uitstraling, effecten en andere technische eigenschappen.

Contacteer ons voor meer info of een gratis offerte.

OLIËN

Het voordeel van olie is dat het dieper in het hout dringt dan andere middelen. Voor kleine herstellingen moet u ook niet de volledige vloer opnieuw bedekken met olie. Oliën van vloeren is geschikt voor vloeren die veel gebruikt worden wegens de hoge bescherming. Olie levert echter wel een zeker verkleuringseffect op in het hout waar u rekening mee moet houden. De ge¨liede vloer is makkelijk te onderhouden door gewoon te dweilen.

WOCA OLIE

Woca is een olie op natuurlijke basis die het hout beschermt tegen vocht en vuil en het visueel aspect versterkt. De vegetale bestanddelen van Woca olie zorgen ervoor dat de laag ook na uitharding elastisch blijft.

OSMO OLIE

Osmo zorgt voor een natuurlijk uitzicht en beschermt goed tegen vlekken op de vloer. Osmo is geschikt voor binnenvloeren die veel gebruikt worden. De laag is erg slijtvast en bestand tegen water en vervuiling. Het product heeft een natuurlijke basis. Osmo staat bekend als een van de leidende merken in de markt.

RUBIO MONOCOAT

Monocoat bevat geen water. De basis van het product zijn hoofdzakelijk natuurlijke producten. De Rubio Monocoat Furniture-Oil bevat geen organische solventen. Monocoat hecht zich bovenaan het hout. U legt er dus geen film op of verzadigt het hout niet. Daardoor is er minder middel nog dan met andere beschermlagen. U kunt beschadigingen of krassen lokaal laten herstellen zonder overlappingen te veroorzaken: enkel de vrijgekomen houtvezels zullen product opnemen. Product dat naast de kras terechtkomt, zet zich niet vast. Het kan aangebracht worden op vrijwel alle houtsoorten, fineerhout, MDF en HDF.

VERNIS

Het voordeel van vernis is dat de beschermende laag op het houtoppervlak makkelijk aan te brengen is en snel droogt. U kan dus meerdere vernislagen per dag aanbrengen. Vooraleer u het vernis op de houten vloer aanbrengt, dient u wel de poriën van de vloer te vullen. Vernis is zeer goed bestand tegen schokken, maar slijt na verloop van tijd wel op de plaatsen waar er het meest gelopen wordt. Na enige tijd, 5 tot 10 jaar, dient u dus de volledige vloer nog eens op te schuren en opnieuw te vernissen.

  • Uitstraling en gevoel van puur hout

  • Slechts twee lagen – beslist een 1-dagssysteem 

  • Kan plaatselijk worden gerepareerd

  • Geen primer nodig; sluit het hout af, brengt het hout in goede conditie en beschermt het hout met één product

  • Eenvoudig te gebruiken – één component met gebruiksvriendelijke eigenschappen

  • Zeer bestand tegen slijtage, strepen en krassen

  • Goede chemische weerstand tegen huishoudchemicaliën

BOENWAS

Boenwas doet in de eerste plaats denken aan een middel uit de tijd van grootmoeder. Maar vergis u niet. Vandaag worden nog steeds veel parketvloeren met boenwas afgewerkt.

Met boenen brengen we een waslaag aan op het hout. De houtstructuur op de vloer blijft goed zichtbaar, wat zorgt voor een natuurlijke look and feel. Boenwas beschermt evenwel minder goed tegen slijtage. Het is aan te raden om één tot tweemaal per jaar de vloer te boenen. Daarom passen we boenwas ook voornamelijk toe in woonruimtes die minder gebruikt worden. Een goed alternatief is fineerparket: hier blijft de structuur van het hout ook mooi zichtbaar, maar is er minder onderhoud nodig.

bottom of page